Megbeszéljük - Bolgár nélkül

3 / 40 oldal Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:58

Koncsita írta:
turidani írta:


Mióta Zsiday bejelentette ezt az ökörséget, nyomatják a mantrát tűzön-vízen át. Azt meg, hogy mit jelent nem gondolja át egyik se.
Valóban 0% körüli kamaton még a gdp arányosan 180%-os adósság se lenne akkora kaland, mint ahogy a japánoknál is belefér a 200% fölötti érték is.
Nézzük csak.

Egy ország aktuális refinanszírozási igénye attól is függ, hogy mekkora az aktuális kamatterhe, ha már a kamatokat sem tudja kifizetni. Az idézet szerint Görögországnál ez történt, már a kamatokat is hitelekből fizették ki. 

Orbán Viktor, illetve Magyarország hiteleket fizet vissza, és újakat vesz fel, tudomásom szerint többet, mint amennyit törleszt, az adósság nominálisan nőtt. Akkor a  kamatterhe is nőhetett, összességében.

Az eredeti állítás elbírálásának szempontjából lényegtelen, irreleváns, hogy az utóbbi X évben mi történt, mivel a fennálló aktuális adósságállományt kell értékelni a hozzájuk tartozó kondíciókkal. Az nem csak államkötvény, eleve.

Ami Zsiday bejelentett, senki meg nem cáfolta itt, viszont én már máshol is olvastam.

De egyszerű lehet a magyarázat, a görög helyzetre tekintettel a fő hitelezőik megelégedtek alacsonyabb kamattal (hogy a korábbi hiteleiket visszakapják), a görögök meg alapvetően nem a piacról vettek fel hiteleket, ahogy a magyarok, ezért jobban jártak.Pontosan. Görögország már a lejáró hitelek kamatait sem tudja kifizetni hitel nélkül. Ezért is van csődben. De Jóska bá szerint görögország bezzeg ország, mert a GDP arányos kamatteher szerinte kevesebb mint a magyar..

Az adósságot nem nominálisan mérik, hanem mindig és mindenkor GDP arányyosan. És a GDP arányos államadósság csökkenő tendenciát mutat. Most 77% körül van. A kamatteher meg csökken, hisz a kamat és a CDS felár rekord alacsony.

Persze, hogy a múlt irreleváns. Ezt osztom én is. A helyzet pedig MOST az, hogy csődben vannak és a kamatokat sem tudják fizetni. Nemhogy a tőkét. De mondom, Jóska bá szerint ők a bezzeg ország.

A helyzetre valóban van egyszerűbb magyarázat. Görögország az EUR zóna tagja. És ezért sok pozitív hatás érvényesül. Az EKB védőernyője rájuk is hat. Az, hogy jobban jártak-e azt én nem merném kijelenteni, mert látható, hogy az EU/IMF hova vezette a görögöket. Arról nem beszélve, hogy maga az IMF ismerte el a görög népszavazás előtt, hogy elhibázott volt a programjuk.
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 17:54

MátéBence írta:

4. Az MNB statisztikája szerint a nettó kamatkiadás GDP arányosan 0,9%, 2005-ben 1,6%, 2007-ben 1,8%, 2008-ban 2012-ben 2,7%

Én azt olvastam, hogy a görögök kamatkiadása a GDP 1,2 %-a, de ez borzasztó lenne, ha ezzel kellene összehasonlítani.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 17:52

turidani írta:
MátéBence írta:

Hidd el nekem főnököm, ők leszarják a kamatterhet.Nem csodálom, nézzük csak az elmúlt hetek aukciós történéseit (görög válsággal megspékelve:)


2015. július 9. 11:46:59
Tőzsde
Kelendőek voltak az 5 és 10 éves kötvényeink
Az adósságkezelő csütörtöki aukcióján a tervezettnél 17,5 milliárddal több államkötvényt adott el.
.
2015. július 7. 12:28:59
Tőzsde
1 százalék alatt a 3 hónaposok hozama
A keddi aukción tovább csökkent és ezzel 1 százalék alá süllyedt a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek átlaghozama.
.
2015. július 2. 11:46:59
Tőzsde
Tovább csökkent az aukciós hozam
A 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama tovább csökkent a csütörtöki aukción.
.
2015. június 30. 11:34:59
Tőzsde
Még most is csökkent a hozam
Igaz, csak egyetlen bázisponttal, de tovább csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama a keddi aukción.
.
2015. június 25. 12:07:59
Pénzügy
3 éves papírt sem adtunk még el ilyen jó áron
A magyar kötvények értékesítésére továbbra sem lehet panasz, az ÁKK csütörtöki aukcióján ismét elkelt az eredetileg felkínált mennyiség. A 3 éves kötvények például rekord alacsony hozam mellett.
.
2015. június 23. 11:58:59
Tőzsde
Nincs megállás: újabb mélyponton a hozam
Kedden a korábbiakhoz képest csökkentett keretet hirdetett meg az adósságkezelő a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekből.
.
2015. június 18. 11:40:59
Tőzsde
Mélypontra zuhant a 12 hónapos hozam is
A csütörtöki aukción nagyot esett ismét a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama, ami történelmi mélypontot jelent.
.
2015. június 16. 11:37:59
Tőzsde
Tovább szakad a legrövidebb papír hozama
A keddi aukción újabb jelentős hozamcsökkenést mutatott az átlaghozam a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek esetében.
.
2015. június 11. 11:43:59
Tőzsde
Vitték a 3 éves kötvényeinket, mint a cukrot
A tervezettnél jóval több állampapírt adott el csütörtöki aukcióján az adósságkezelő kimagasló érdeklődés és vegyesen alakuló hozamok mellett.
.
2015. június 9. 13:31:59
Pénzügy
Egy történelmi rekord, amit Matolcsynak köszönhetünk
Egy történelmi rekord, amit Matolcsynak köszönhetünkMég soha nem volt ilyen alacsony a 3 hónapos diszkontkincstárjegy hozama.
.
2015. június 4. 11:43:59
Tőzsde
Történelmi mélypontra zuhant a 12 hónaposak hozama
Történelmi mélypontjára esett a csütörtöki aukción a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek átlagos hozama.
.
2015. június 2. 11:46:59
Tőzsde
Tovább esik az aukciós hozam
A szokásos keddi aukción a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek ismét csökkenő hozam mellett keltek el.
.
2015. május 28. 11:49:59
Tőzsde
Hozamesés mellett kapkodták el az állampapírjainkat
Az adósságkezelő a hosszú futamidejű papírok mindegyikénél a tervezettnél többet vont be jelentősen csökkenő hozamok és kimagasló érdeklődés mellett.
.
2015. május 26. 14:34:59
Pénzügy
Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós hozama
Hozamcsökkenéssel értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
.
2015. május 21. 11:55:59
Pénzügy
Elkapkodták a 12 hónapos papírokat
Jelentős érdeklődés mutatkozott a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek iránt, ennek köszönhetően a hozamok is csökkentek a csütörtöki aukción.

Ezeket miért hozod ide?

A magyar állam felvett mást hitelt is, ráadásul devizában, nem forintban. Ezek arányát ismered az összes adóssághoz képest, vagy nem? Ha tudod, hogy a devizában fennálló magyar adósság aránya mennyi, akkor megsaccolhatod ezt is, küszöbszámnak, mivel a többit nem forintban vették fel. És nem is ilyen kamattal.

Ugyanígy a görögöknél tudod, hogy mennyi az államkötvényekből származó aktuális adósság és mennyi a más tartozás és azoknak mi a kamata?

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:52

Trollirtó írta:
MátéBence írta:


Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném   a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.
Az én véleményem:

1) A GDP-arányos kamatteher igenis sokat mondó mutató, 
akár nézik, akár nem. Annyira sokat mond, hogy el is szeretnéd tüntetni Smile
2) Az adósság akkorára nőtt, amekkorára szüksége volt az országnak a létezéshez. 
A válság előtt 65% körülire volt szüksége. MOST többre, olyan 80% körülire, 
egyébként a szárnyaló GDP-ből idő előtt letörlesztettétek volna, mint az IMF-hitelt.
Semmit nem vethettek az előző kormányok szemére.
Az ötéves ámokfutásotok alatt felvett hitelek állampapírok, szép nagy hozammal,
ami még inkább igaz a növekvő belföldi állományra, amelynek irreális, államilag támogatott,
jegybanki alapkamatnál JÓVAL nagyobb hozama van.
3) Ez igaz.
4) Hozz egy 2007-es és egy 2015-ös "kamatterhet".
6) Ha a te fejedben annyi bölcsesség lenne, mint Jóska.báéban...nem veszed észre, hogy ő GONDOLKODIK, te meg szajkózol Smile

1. Igen. Sokat mond. Pl azt mondja el , hogy milyen szépen eladósítottátok az országot 2002-2010 között. Ezért növekedett meg a kamatteher.
2. Ez úgy baromság ahogy leírod. Ezt a 65%-ot hogy matekoztad ki? Nagyon érdekelne, hogy ez pontosan hogy jött ki neked? Úgy megnézném a kockás füzetedet, ahol osztottál-szoroztál és a végén ez jött ki. Avass be, ez a 65 és 80 hogy jött ki? Ugye nem akarod azt mondani, hogy csak a hasadra ütöttél? Smile
3. Köszönöm. Akkor nekem ne gyertek azzal, hogy bezzeg a görögök GDP arányos kamatterhe, mert ettől agyfaszt kap egy normális ember.
4. Az MNB statisztikája szerint a nettó kamatkiadás GDP arányosan 0,9%, 2005-ben 1,6%, 2007-ben 1,8%, 2008-ban 2012-ben 2,7%
5. Ezt a pontot úgy ahogy van átugrottad. Vajon miért? Csak sejtéseim vannak és ezek arra mutatnak, hogy szokásos módon nincsenek érveid.
6. Én sokmindenért nagyon tisztelem Jóska bát. Egy igazi demokrata. DE a gazdasági témákhoz teljesen analfabéta és ezt időről-időre prezentálja is.
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 17:47

turidani írta:
MátéBence írta:

Persze.  A valódi kérdés az, hogy mekkora az adósság refinanszírozási igény és az, hogy van-e aki ezt megfinanszírozza. Jobb helyeken a szentséges PIAC az. Roszabb helyeken az IMF. De Jóska bá azt akarja itt bemagyarázni, hogy az Orbámn kormány a hülye, mert IMF nélkül csökkenteni tudta az államadósságot, de a görögök a tutik, amelyek IMF/EU tandemmel, csődbe lavírozták magukat. Totál nonszensz. És jön ezzel a nettó baromsággal, hogy GDP arányos kamatteher.

Döbbenet, hogy valaki ennyire kontár legyen gazdasági téren....


Ittenkém, hát laikusnak én is elég laikus vagyok, na de azért azt még meg tudom állapítani, hogy melyik a nagyobb kamatteher, pláne ha ezen a téren is majdhogynem nagyságrendi fórban vagyunk.


Hogy tudnád megállapítani, hogy melyik kamatteher nagyobb, ha magad ismerted el, hogy részletes adósságadatokat nem is ismersz? Vagy félreértettem? Ha meg ismersz, akkor lássuk. Az abból áll, hogy megoszlási viszonyszámokkal felsorolod a jelenlegi adósságokat, mindet, mellé írva hogy milyen kamata van. Aztán súlyozott átlagot számolva megmondod.

A görög lakosságot, az érintetteket az érdekli, hogy ez a kölcsön mennyibe kerül majd nekik, és meddig. Ha elkerülendő az összeomlást szükséges felvenniük, vagy kifizetni azt amit már felvettek, akkor nem a mérete az érdekes, hanem a hátralévő terhe. Ezt pedig már felvették, újabb hiteleket a tőke és a kamat refinanszírozására kell felvenni, megint nem mindegy, hogy magas vagy alacsony kamattal vették-e fel a korábbi hiteleket, hiszen azzal együtt kell refinanszírozni a hiányzó forrásokat.


Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-07-13, 17:42

MátéBence írta:

Hidd el nekem főnököm, ők leszarják a kamatterhet.Nem csodálom, nézzük csak az elmúlt hetek aukciós történéseit (görög válsággal megspékelve:)


2015. július 9. 11:46:59
Tőzsde
Kelendőek voltak az 5 és 10 éves kötvényeink
Az adósságkezelő csütörtöki aukcióján a tervezettnél 17,5 milliárddal több államkötvényt adott el.
.
2015. július 7. 12:28:59
Tőzsde
1 százalék alatt a 3 hónaposok hozama
A keddi aukción tovább csökkent és ezzel 1 százalék alá süllyedt a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek átlaghozama.
.
2015. július 2. 11:46:59
Tőzsde
Tovább csökkent az aukciós hozam
A 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama tovább csökkent a csütörtöki aukción.
.
2015. június 30. 11:34:59
Tőzsde
Még most is csökkent a hozam
Igaz, csak egyetlen bázisponttal, de tovább csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama a keddi aukción.
.
2015. június 25. 12:07:59
Pénzügy
3 éves papírt sem adtunk még el ilyen jó áron
A magyar kötvények értékesítésére továbbra sem lehet panasz, az ÁKK csütörtöki aukcióján ismét elkelt az eredetileg felkínált mennyiség. A 3 éves kötvények például rekord alacsony hozam mellett.
.
2015. június 23. 11:58:59
Tőzsde
Nincs megállás: újabb mélyponton a hozam
Kedden a korábbiakhoz képest csökkentett keretet hirdetett meg az adósságkezelő a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekből.
.
2015. június 18. 11:40:59
Tőzsde
Mélypontra zuhant a 12 hónapos hozam is
A csütörtöki aukción nagyot esett ismét a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama, ami történelmi mélypontot jelent.
.
2015. június 16. 11:37:59
Tőzsde
Tovább szakad a legrövidebb papír hozama
A keddi aukción újabb jelentős hozamcsökkenést mutatott az átlaghozam a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek esetében.
.
2015. június 11. 11:43:59
Tőzsde
Vitték a 3 éves kötvényeinket, mint a cukrot
A tervezettnél jóval több állampapírt adott el csütörtöki aukcióján az adósságkezelő kimagasló érdeklődés és vegyesen alakuló hozamok mellett.
.
2015. június 9. 13:31:59
Pénzügy
Egy történelmi rekord, amit Matolcsynak köszönhetünk
Egy történelmi rekord, amit Matolcsynak köszönhetünkMég soha nem volt ilyen alacsony a 3 hónapos diszkontkincstárjegy hozama.
.
2015. június 4. 11:43:59
Tőzsde
Történelmi mélypontra zuhant a 12 hónaposak hozama
Történelmi mélypontjára esett a csütörtöki aukción a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek átlagos hozama.
.
2015. június 2. 11:46:59
Tőzsde
Tovább esik az aukciós hozam
A szokásos keddi aukción a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek ismét csökkenő hozam mellett keltek el.
.
2015. május 28. 11:49:59
Tőzsde
Hozamesés mellett kapkodták el az állampapírjainkat
Az adósságkezelő a hosszú futamidejű papírok mindegyikénél a tervezettnél többet vont be jelentősen csökkenő hozamok és kimagasló érdeklődés mellett.
.
2015. május 26. 14:34:59
Pénzügy
Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós hozama
Hozamcsökkenéssel értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
.
2015. május 21. 11:55:59
Pénzügy
Elkapkodták a 12 hónapos papírokat
Jelentős érdeklődés mutatkozott a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek iránt, ennek köszönhetően a hozamok is csökkentek a csütörtöki aukción.
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 17:37

turidani írta:
MátéBence írta:

Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném   a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.


Mióta Zsiday bejelentette ezt az ökörséget, nyomatják a mantrát tűzön-vízen át. Azt meg, hogy mit jelent nem gondolja át egyik se.
Valóban 0% körüli kamaton még a gdp arányosan 180%-os adósság se lenne akkora kaland, mint ahogy a japánoknál is belefér a 200% fölötti érték is.
Nézzük csak.

Egy ország aktuális refinanszírozási igénye attól is függ, hogy mekkora az aktuális kamatterhe, ha már a kamatokat sem tudja kifizetni. Az idézet szerint Görögországnál ez történt, már a kamatokat is hitelekből fizették ki. 

Orbán Viktor, illetve Magyarország hiteleket fizet vissza, és újakat vesz fel, tudomásom szerint többet, mint amennyit törleszt, az adósság nominálisan nőtt. Akkor a  kamatterhe is nőhetett, összességében.

Az eredeti állítás elbírálásának szempontjából lényegtelen, irreleváns, hogy az utóbbi X évben mi történt, mivel a fennálló aktuális adósságállományt kell értékelni a hozzájuk tartozó kondíciókkal. Az nem csak államkötvény, eleve.

Ami Zsiday bejelentett, senki meg nem cáfolta itt, viszont én már máshol is olvastam.

De egyszerű lehet a magyarázat, a görög helyzetre tekintettel a fő hitelezőik megelégedtek alacsonyabb kamattal (hogy a korábbi hiteleiket visszakapják), a görögök meg alapvetően nem a piacról vettek fel hiteleket, ahogy a magyarok, ezért jobban jártak.Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:34

turidani írta:
MátéBence írta:

Persze.  A valódi kérdés az, hogy mekkora az adósság refinanszírozási igény és az, hogy van-e aki ezt megfinanszírozza. Jobb helyeken a szentséges PIAC az. Roszabb helyeken az IMF. De Jóska bá azt akarja itt bemagyarázni, hogy az Orbámn kormány a hülye, mert IMF nélkül csökkenteni tudta az államadósságot, de a görögök a tutik, amelyek IMF/EU tandemmel, csődbe lavírozták magukat. Totál nonszensz. És jön ezzel a nettó baromsággal, hogy GDP arányos kamatteher.

Döbbenet, hogy valaki ennyire kontár legyen gazdasági téren....


Ittenkém, hát laikusnak én is elég laikus vagyok, na de azért azt még meg tudom állapítani, hogy melyik a nagyobb kamatteher, pláne ha ezen a téren is majdhogynem nagyságrendi fórban vagyunk.

Hidd el nekem főnököm, ők leszarják a kamatterhet. Őket 2 dolog érdekli csak. Egyfelől, hogy semmi áron ne kelljen elismerniük az Orbán kormány eredményeit, másfelől meg ha csak lehet bele is rúghassanak.

De ezúttal ezzel a kamatteherrel kapitális öngólt lőtt a drága Jóska bá, mert mint írtam a kamatteher azért nőtt meg, mert 8 év alatt ők adósították el az országot. Ők felvették a hitelet, mi meg fizethetjük vissza a kamatokkal együtt. Ő meg Orbánon kérné számon, hogy mi ez a kamatteher növekedés.... A józan ész megáll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-07-13, 17:30

MátéBence írta:


Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném   a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.
Az én véleményem:

1) A GDP-arányos kamatteher igenis sokat mondó mutató, 
akár nézik, akár nem. Annyira sokat mond, hogy el is szeretnéd tüntetni Smile
2) Az adósság akkorára nőtt, amekkorára szüksége volt az országnak a létezéshez. 
A válság előtt 65% körülire volt szüksége. MOST többre, olyan 80% körülire, 
egyébként a szárnyaló GDP-ből idő előtt letörlesztettétek volna, mint az IMF-hitelt.
Semmit nem vethettek az előző kormányok szemére.
Az ötéves ámokfutásotok alatt felvett hitelek állampapírok, szép nagy hozammal,
ami még inkább igaz a növekvő belföldi állományra, amelynek irreális, államilag támogatott,
jegybanki alapkamatnál JÓVAL nagyobb hozama van.
3) Ez igaz.
4) Hozz egy 2007-es és egy 2015-ös "kamatterhet".
6) Ha a te fejedben annyi bölcsesség lenne, mint Jóska.báéban...nem veszed észre, hogy ő GONDOLKODIK, te meg szajkózol Smile
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-07-13, 17:30

MátéBence írta:
turidani írta:


Mióta Zsiday bejelentette ezt az ökörséget, nyomatják a mantrát tűzön-vízen át. Azt meg, hogy mit jelent nem gondolja át egyik se.
Valóban 0% körüli kamaton még a gdp arányosan 180%-os adósság se lenne akkora kaland, mint ahogy a japánoknál is belefér a 200% fölötti érték is.

Persze.  A valódi kérdés az, hogy mekkora az adósság refinanszírozási igény és az, hogy van-e aki ezt megfinanszírozza. Jobb helyeken a szentséges PIAC az. Roszabb helyeken az IMF. De Jóska bá azt akarja itt bemagyarázni, hogy az Orbámn kormány a hülye, mert IMF nélkül csökkenteni tudta az államadósságot, de a görögök a tutik, amelyek IMF/EU tandemmel, csődbe lavírozták magukat. Totál nonszensz. És jön ezzel a nettó baromsággal, hogy GDP arányos kamatteher.

Döbbenet, hogy valaki ennyire kontár legyen gazdasági téren....


Ittenkém, hát laikusnak én is elég laikus vagyok, na de azért azt még meg tudom állapítani, hogy melyik a nagyobb kamatteher, pláne ha ezen a téren is majdhogynem nagyságrendi fórban vagyunk.
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:24

turidani írta:
MátéBence írta:

Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném   a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.


Mióta Zsiday bejelentette ezt az ökörséget, nyomatják a mantrát tűzön-vízen át. Azt meg, hogy mit jelent nem gondolja át egyik se.
Valóban 0% körüli kamaton még a gdp arányosan 180%-os adósság se lenne akkora kaland, mint ahogy a japánoknál is belefér a 200% fölötti érték is.

Persze. A valódi kérdés az, hogy mekkora az adósság refinanszírozási igény és az, hogy van-e aki ezt megfinanszírozza. Jobb helyeken a szentséges PIAC az. Roszabb helyeken az IMF. De Jóska bá azt akarja itt bemagyarázni, hogy az Orbámn kormány a hülye, mert IMF nélkül csökkenteni tudta az államadósságot, de a görögök a tutik, amelyek IMF/EU tandemmel, csődbe lavírozták magukat. Totál nonszensz. És jön ezzel a nettó baromsággal, hogy GDP arányos kamatteher.

Döbbenet, hogy valaki ennyire kontár legyen gazdasági téren....
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:18

Trollirtó írta:
MátéBence írta:

Én többször elolvastam és minden szavával most is egyetértek. Nincs fals logika. Következetesség van.

Vagy talán képes lennél elmagyarázni, hogy ha megnyitjuk pl. a házasság szó konzervatív értelmezését, hogy a házasság az csak egy férfi és egy nő közötti állam által elismert kapcsolata, akkor konkrétan mi  különbség logikailag aközött, hogy két férfi kapcsolatát is házasságnak lehet elismerni, 3 férfi 4 férfi, 3 férfi 1 nő, 2 férfi 2 nő, 2 férfi 1 nő 1 kutya és a többi formációt miért ne lehetne házasságként elismerni? Hol a határ? ÉS ha van határ, akkor miért pont ott van?

Vártam volna az érveidet, dehát érvekben sosam voltá erős. Ma sem vagy az Smile
Tudod tetézni:))
Ha "logika", akkor eszelősen agyament, kifacsart "logika".
Nem is tudom, hogy melyik agyamentet is idézed:
a lézert, a zellsimont vagy zsótit....de mindegy is, nem a saját 
"gondolatod".
Bár úgy nézem, az is lehetne, úgyhogy beállhatsz negyediknek.

Ugye vágod, hogy egy büdös érvet nem írtál Wink

Szóval várom még az érveidet, hogy elmagyarázd, hogy ha kinyitjuk a házasság szó ortodox értelmezését, akkor hol van a határ? Hajlandó vagy egyenes és gerinces választ adni, vagy csak terelve bulshittelsz és hisztizel ahogy szoktál az érvelés helyett Smile
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-07-13, 17:17

MátéBence írta:
Jóska.bá írta:

Pedig-pedig a GDP arányos kamatteher AZT mutatja meg, hogy
az év során meddig dolgoznak az adott országban CSAK AZÉRT,
hogy kifizethessék a (Harács-)kormány által elherdált hiteleket.
Tudniillik a kamatteher nem más, mint az, amit a más pénzének
használatáért fizetni kell.
Ha például a GDP arányos kamatteher 50 %, akkor az év első
hat hónapjának Termelési értéke azok zsebébe (is mindegy is, hogy
külföldi vagy belföldi "szelvény-vagdosok" zsbébe) kerül, akik
nem állitanak elő új értéket, csak átmenetileg megfinanszirozzák a
(Harács-kormányok) bevételeket meghaladó költekezéseit....
Ezért, a példánál maradva, az adott ország csak az év második
felében termel arra, hogy megéljen, spóroljon vagy fejlesszen.

És amelyik országnak nagyobbak a GDP-arányos kamatterhei,
azok kevesebbet tudnak a fejlődésre forditani - tehát lemaradnak....


Lásd a hazai példát....

Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném   a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.


Mióta Zsiday bejelentette ezt az ökörséget, nyomatják a mantrát tűzön-vízen át. Azt meg, hogy mit jelent nem gondolja át egyik se.
Valóban 0% körüli kamaton még a gdp arányosan 180%-os adósság se lenne akkora kaland, mint ahogy a japánoknál is belefér a 200% fölötti érték is.
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:16

turidani írta:
MátéBence írta:

Már hogyne lenne igaz. Miért kell hazudozzál? A lejáró göröm államadósság irdatlan magas, plusz ezen kívül ott van a trojka lejáró adóssága és ezt az adósságot a piac vagy egyáltalán nem vagy irgalmatlanúl magas kamat mellett refinanszírozza. Ezért van szükség az IMF/EU pénzére, hisz ezek nélkül nem tudjék kifizetni a lejáró adósságaikat. Az hogy az elsődleges egyenlegük nullás az ezen nem változtat még érdemben. Hisz kamat és tőketörlesztési kötelességük van. ezt nem lehet elintézni azzal, hogy ha nem lenne adósságuk, akkor szépen elketyegnének. Mert VAN adósságuk és azt bizony folyamatosan törleszteniük kell. Tehát ha se a piac, se az IMF/EU nem segít, akkor ott az államcsőd és a bankcsőd. Hiába ketyegnének el szépen nullán. Világos vagy tovább akarsz hazudozni?


Érdekes lenne megnézni szegény ötfejű arcát, mikor majd végre értesül róla, hogy a refinanszírozásnál is a kamatteher a feneség. Épp most olvastam, hogy 2011 táján volt 30%-os kamat is a tíz éves papírokon.

én nem aggódom a reakcióján sokat, mert vagy hazudik, csúsztat és mellébeszél ahogy szokott, vagy szimplán ignorál. Egyedül az egyenes és gerinces válasz az, ami műfajilag nem megy neki Wink
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:13

Jóska.bá írta:
MátéBence írta:Még pár gondolat tőlem kedves mélydemokrata liberális és toleráncs barátaimhoz!

Ha a homoszexuális embertársaink jogaiért úgy küdtötök, akkor mégis mi tart vissza benneteket, hogy holnaptól a pedofilok és pederaszták jogaiért is küzdjetek? Végső soron ugyan azon érvekkel, amikkel a homoszexuálisokat véditek, ugyan azokkal a pedofílokat és a pederasztákat is védhetnéntek.

Szeretném holnaptól látni a harcos kiállásotokat azért, hogy egy 60 éves férfi, nyugodtan szerethessen egy 6 éves kisfiút. Szívből, oda-vissza. Ahogy szerintük kell. És nyílván szerintetek is, hisz a szeretet az első. És a szexuális orientáció nem lehet betegség.

És tudjátok mit? Ha már idáig eljutottatok, akkor itt még véletlenül se álljatok meg. Szigorúan az Alföldi féle szerelmi érvelést alapul véve menjetek tovább és küzdjetek azért, hogy az állam házasságnak ismerje el az, ha egy 40 éves nő egy hím szamárba szerelmes és azzal él nemi életet. Hisz semmi más nem számít csak a tiszta szeretet ugye. És ki vagytok ti, hogy bárki érzelmeinek tisztaságát megkérdőjelezzétek....

Sőt! Még  menjetek tovább és küzdejtek azért is, hogy egy biogazdálkodás összes élőlényének közösséggét is házasságként ismerjenek el. Tokkal-vonóval. Mindenféle kombinációban és permutációban. Mert nincs megállás. Szépen tovább!

Nem. Nem tudom megkülönböztetni. Mert Alföldi szerint csak a szeretet és a szerelem számít. Semmi más. És vajon egy 10 éves kisfiú nem szerethet egy 30 éves férfit? Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd?
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:11

Jóska.bá írta:
MátéBence írta:ÜDv Mindenkinek!

Én kérek elnézést, hogy nyár lévén nem itt töltöm az egész életem. És sajnos most sincs időm Jóska bár akkurátus válaszaira egyesével reagánlni. Pedig lenne mit bőven. Most csak eegy dologra koncentrálók és ez az, amibe Koncsi is beleszólt.

Ez pedig a GDP arányos kamatteher.

Ez a kategória teljességgel irreleváns egy ország állapotát illetően. Sehol, senki nem használja a gazdasági életben. SENKI! Amit ezzel szemben néznek az a CDS felár és az ország GDP arányos finanszírozási igénye (!!!!!!!!!!). Ez ugyan hasonló, de mégis tök más mint amiről Koncsi és Jóska bá beszél.

Arról nem beszélve, hogy Dani TÉNYSZERŰEN mutatta be, hogy a görög kamatterhek folyamatosan nőttek, míg a magyar terhek csökkentek.

Persze ez magában is egy kapitális csúsztatás, hisz Jóska bá nem tett mást, mint megpróbálta az almát összehasonlítani a körtével. Egy eurózóna tagállamának kamatterheit összehasonlítani egy nem eurózóna tagállamának terheivel. Ez nem egyszerűen csúsztatás, ez hazug félrevezetés.

Arról nem beszélve, hogy Jóska bá a soha senki áltla nem használt, önkényesen kitalált "GDP arányos kamatteher"-t úgy próbálja prezentálni, mintha görögország hozzánk képest egy irigylésre méltó helyzetben lenne. És ezt a pofátlan hazugságot és csúsztatást még meg akarja tetőzni azzal, hogy a valóban jelentős magyar kamatterheket az Orbán kormány nyakába varja. Ritka szemét húzás ez annak fényében, hogy azokat a kamatterheket, amiket ma nyögünk, azok nagyrészét a drágalától balliberális kontárkormányok hozták össze.

Ennyit a tényekről. Most vissza melózni. Később remélem több időm lesz, minden egyes hazugságot és csúsztatást tényszerűen a helyére tegyek.

CSövi.

Pedig-pedig a GDP arányos kamatteher AZT mutatja meg, hogy
az év során meddig dolgoznak az adott országban CSAK AZÉRT,
hogy kifizethessék a (Harács-)kormány által elherdált hiteleket.
Tudniillik a kamatteher nem más, mint az, amit a más pénzének
használatáért fizetni kell.
Ha például a GDP arányos kamatteher 50 %, akkor az év első
hat hónapjának Termelési értéke azok zsebébe (is mindegy is, hogy
külföldi vagy belföldi "szelvény-vagdosok" zsbébe) kerül, akik
nem állitanak elő új értéket, csak átmenetileg megfinanszirozzák a
(Harács-kormányok) bevételeket meghaladó költekezéseit....
Ezért, a példánál maradva, az adott ország csak az év második
felében termel arra, hogy megéljen, spóroljon vagy fejlesszen.

És amelyik országnak nagyobbak a GDP-arányos kamatterhei,
azok kevesebbet tudnak a fejlődésre forditani - tehát lemaradnak....


Lásd a hazai példát....

Jóska bá! Már megbocsáss, de kapitális hülyeségeket írsz.

1. Sehol a világon nem a GDP arányos kamar terhet nézik. Ezt már elmonduk ezerszer, de mintha ezt nem tudnád felfogni. Amit néznek az a CDS felár és az ország refinanszírozási igénye, ha már valamit GDP arányosan akarsz nézni.

2. Mégegyszer a TÉNY, amit szintén nem vagy képes felfogni. Orbán Viktor kormánya azoknak a hiteleknek a kamatait (és tőkéjét) fizeti vissza folyamatosan, amik nagyrészét még a ballib kormányok vettek fel. Ugyanis amiko ti eladósítottátok az országot szépen, szisztematikusan 8 év alatt, akkor a hitelbe kapott pénzt szépen feléltétek és majd az elkövetkező kormányoknak kell az általatok felvett hitelek kamatait és tőkéit visszafizetniük. ÉRted? A megnövekdett kamatteher az valójában a ti szegénységi bizonyítványotok. Én erre a helyedben nagyon nem verném a mellem.

3. Amelyik ország nem képes megfinanszírozni a legjáró hiteleit, annak kamatait és tőke részét, annak akármekkora lehet a GDP arányos kamat terhe, az az ország csődben van.

4. Arról nem beszélve, hogy Magyarországon a ugyan a kamatteher az elkúrt 8 éves ballib ámokfutás miatt valóban nőtt, maga a kamatok csökkentek 5 éve, amelyek majd később éreztetik hatásukat, mivel ez a természetéből fakadóan egy késleltetett hatás.

5. És míg Magyarországon 5 év alatt a kamatok és a finanszírozás költsége CSÖKKENT (!!!!!!!!!!!!!!!!!), addig ugyan ez a Görögöknél folyamatosan NŐTT (!!!!!!!!!!!!!!!!!) Világos? Ezek után nem értem mit akarsz az Orbánék nyakába varni? Azt, hogy az nem tudták megakadályozni az elbaltázott ballib kormányzást? Igen. Ez valóban a fejükre olvasható. és ennyi.

6. Ez már csak egy kérdsé. Ugye neken semmi közöd nem volt soha sem a gazdasági és pénzügyi ismerekhez? Mert máskülönben elképzelni nem tudom, hogy hogyan tudnál ilyen kapitális hülyeségeket leírni.
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Trollirtó on 2015-07-13, 17:07

MátéBence írta:
Trollirtó írta:
Ha még egyszer elolvasod, amit írtál, magad is 
rájöhetsz, hogy úgy baromság, ahogy van.
Fals logika, fals következtetés, majd ennek alapján
ocsmány gyanúsítgatás.
Ha nem jössz rá - az téged minősít. Megy a többi
minősítésed közé Smile

Én többször elolvastam és minden szavával most is egyetértek. Nincs fals logika. Következetesség van.

Vagy talán képes lennél elmagyarázni, hogy ha megnyitjuk pl. a házasság szó konzervatív értelmezését, hogy a házasság az csak egy férfi és egy nő közötti állam által elismert kapcsolata, akkor konkrétan mi  különbség logikailag aközött, hogy két férfi kapcsolatát is házasságnak lehet elismerni, 3 férfi 4 férfi, 3 férfi 1 nő, 2 férfi 2 nő, 2 férfi 1 nő 1 kutya és a többi formációt miért ne lehetne házasságként elismerni? Hol a határ? ÉS ha van határ, akkor miért pont ott van?

Vártam volna az érveidet, dehát érvekben sosam voltá erős. Ma sem vagy az Smile
Tudod tetézni:))
Ha "logika", akkor eszelősen agyament, kifacsart "logika".
Nem is tudom, hogy melyik agyamentet is idézed:
a lézert, a zellsimont vagy zsótit....de mindegy is, nem a saját 
"gondolatod".
Bár úgy nézem, az is lehetne, úgyhogy beállhatsz negyediknek.
avatar
Trollirtó

Hozzászólások száma : 5217
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-07-13, 17:01

MátéBence írta:
Koncsita írta:"Mert a görögöknek nem egyszerűen a kamatteherrel van gondjuk, hanem azzal, hogy az ország éves refinanszírozási igénye az egekben van"

Ez nem igaz, a fizetési mérlegük (már) egyensúlyban van, csak a korábbi hiteleik törlesztésére kell felvenniük refinanszírozási forrásokat, ez is kiderült az Eurozóna adásából, de máshol is utána lehet járni.

Annak, akit a tények érdekelnek.

Már hogyne lenne igaz. Miért kell hazudozzál? A lejáró göröm államadósság irdatlan magas, plusz ezen kívül ott van a trojka lejáró adóssága és ezt az adósságot a piac vagy egyáltalán nem vagy irgalmatlanúl magas kamat mellett refinanszírozza. Ezért van szükség az IMF/EU pénzére, hisz ezek nélkül nem tudjék kifizetni a lejáró adósságaikat. Az hogy az elsődleges egyenlegük nullás az ezen nem változtat még érdemben. Hisz kamat és tőketörlesztési kötelességük van. ezt nem lehet elintézni azzal, hogy ha nem lenne adósságuk, akkor szépen elketyegnének. Mert VAN adósságuk és azt bizony folyamatosan törleszteniük kell. Tehát ha se a piac, se az IMF/EU nem segít, akkor ott az államcsőd és a bankcsőd. Hiába ketyegnének el szépen nullán. Világos vagy tovább akarsz hazudozni?


Érdekes lenne megnézni szegény ötfejű arcát, mikor majd végre értesül róla, hogy a refinanszírozásnál is a kamatteher a feneség. Épp most olvastam, hogy 2011 táján volt 30%-os kamat is a tíz éves papírokon.
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 17:01

Trollirtó írta:
MátéBence írta:

Milyen szerencse, hogy az érvkészletetek rendre kimerül annyiban, hogy "baromság". És kész. Ennyi. Ebből dolgoztok.

Nem is értem, hogy ilyen kevésből ti hogyan akaartok győzelmet kovácsolni Smile
Ha még egyszer elolvasod, amit írtál, magad is 
rájöhetsz, hogy úgy baromság, ahogy van.
Fals logika, fals következtetés, majd ennek alapján
ocsmány gyanúsítgatás.
Ha nem jössz rá - az téged minősít. Megy a többi
minősítésed közé Smile

Én többször elolvastam és minden szavával most is egyetértek. Nincs fals logika. Következetesség van.

Vagy talán képes lennél elmagyarázni, hogy ha megnyitjuk pl. a házasság szó konzervatív értelmezését, hogy a házasság az csak egy férfi és egy nő közötti állam által elismert kapcsolata, akkor konkrétan mi különbség logikailag aközött, hogy két férfi kapcsolatát is házasságnak lehet elismerni, 3 férfi 4 férfi, 3 férfi 1 nő, 2 férfi 2 nő, 2 férfi 1 nő 1 kutya és a többi formációt miért ne lehetne házasságként elismerni? Hol a határ? ÉS ha van határ, akkor miért pont ott van?

Vártam volna az érveidet, dehát érvekben sosam voltá erős. Ma sem vagy az Smile
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by MátéBence on 2015-07-13, 16:57

Koncsita írta:"Mert a görögöknek nem egyszerűen a kamatteherrel van gondjuk, hanem azzal, hogy az ország éves refinanszírozási igénye az egekben van"

Ez nem igaz, a fizetési mérlegük (már) egyensúlyban van, csak a korábbi hiteleik törlesztésére kell felvenniük refinanszírozási forrásokat, ez is kiderült az Eurozóna adásából, de máshol is utána lehet járni.

Annak, akit a tények érdekelnek.

Már hogyne lenne igaz. Miért kell hazudozzál? A lejáró göröm államadósság irdatlan magas, plusz ezen kívül ott van a trojka lejáró adóssága és ezt az adósságot a piac vagy egyáltalán nem vagy irgalmatlanúl magas kamat mellett refinanszírozza. Ezért van szükség az IMF/EU pénzére, hisz ezek nélkül nem tudjék kifizetni a lejáró adósságaikat. Az hogy az elsődleges egyenlegük nullás az ezen nem változtat még érdemben. Hisz kamat és tőketörlesztési kötelességük van. ezt nem lehet elintézni azzal, hogy ha nem lenne adósságuk, akkor szépen elketyegnének. Mert VAN adósságuk és azt bizony folyamatosan törleszteniük kell. Tehát ha se a piac, se az IMF/EU nem segít, akkor ott az államcsőd és a bankcsőd. Hiába ketyegnének el szépen nullán. Világos vagy tovább akarsz hazudozni?
avatar
MátéBence

Hozzászólások száma : 4304
Join date : 2015. May. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 16:56

turidani írta:
Jóska.bá írta:

Pedig-pedig a GDP arányos kamatteher AZT mutatja meg, hogy
az év során meddig dolgoznak az adott országban CSAK AZÉRT,
hogy kifizethessék a (Harács-)kormány által elherdált hiteleket.
Tudniillik a kamatteher nem más, mint az, amit a más pénzének
használatáért fizetni kell.
Ha például a GDP arányos kamatteher 50 %, akkor az év első
hat hónapjának Termelési értéke azok zsebébe (is mindegy is, hogy
külföldi vagy belföldi "szelvény-vagdosok" zsbébe) kerül, akik
nem állitanak elő új értéket, csak átmenetileg megfinanszirozzák a
(Harács-kormányok) bevételeket meghaladó költekezéseit....
Ezért, a példánál maradva, az adott ország csak az év második
felében termel arra, hogy megéljen, spóroljon vagy fejlesszen.

És amelyik országnak nagyobbak a GDP-arányos kamatterhei,
azok kevesebbet tudnak a fejlődésre forditani - tehát lemaradnak....


Lásd a hazai példát....

Már bocsesz, de mit akarsz a gdp arányos kamatterhen még magyarázni, miután elég konkrét példákkal mutattam be, hogy mekkora volt 2010 és 2014 között a görög kamatteher ( 208,8 milliárd euró).
Nem rossz, mi?

Mihez képest volt ennyi? A kamatSZINTről volt szó, az egy arányszám.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by turidani on 2015-07-13, 16:54

Jóska.bá írta:
MátéBence írta:ÜDv Mindenkinek!

Én kérek elnézést, hogy nyár lévén nem itt töltöm az egész életem. És sajnos most sincs időm Jóska bár akkurátus válaszaira egyesével reagánlni. Pedig lenne mit bőven. Most csak eegy dologra koncentrálók és ez az, amibe Koncsi is beleszólt.

Ez pedig a GDP arányos kamatteher.

Ez a kategória teljességgel irreleváns egy ország állapotát illetően. Sehol, senki nem használja a gazdasági életben. SENKI! Amit ezzel szemben néznek az a CDS felár és az ország GDP arányos finanszírozási igénye (!!!!!!!!!!). Ez ugyan hasonló, de mégis tök más mint amiről Koncsi és Jóska bá beszél.

Arról nem beszélve, hogy Dani TÉNYSZERŰEN mutatta be, hogy a görög kamatterhek folyamatosan nőttek, míg a magyar terhek csökkentek.

Persze ez magában is egy kapitális csúsztatás, hisz Jóska bá nem tett mást, mint megpróbálta az almát összehasonlítani a körtével. Egy eurózóna tagállamának kamatterheit összehasonlítani egy nem eurózóna tagállamának terheivel. Ez nem egyszerűen csúsztatás, ez hazug félrevezetés.

Arról nem beszélve, hogy Jóska bá a soha senki áltla nem használt, önkényesen kitalált "GDP arányos kamatteher"-t úgy próbálja prezentálni, mintha görögország hozzánk képest egy irigylésre méltó helyzetben lenne. És ezt a pofátlan hazugságot és csúsztatást még meg akarja tetőzni azzal, hogy a valóban jelentős magyar kamatterheket az Orbán kormány nyakába varja. Ritka szemét húzás ez annak fényében, hogy azokat a kamatterheket, amiket ma nyögünk, azok nagyrészét a drágalától balliberális kontárkormányok hozták össze.

Ennyit a tényekről. Most vissza melózni. Később remélem több időm lesz, minden egyes hazugságot és csúsztatást tényszerűen a helyére tegyek.

CSövi.

Pedig-pedig a GDP arányos kamatteher AZT mutatja meg, hogy
az év során meddig dolgoznak az adott országban CSAK AZÉRT,
hogy kifizethessék a (Harács-)kormány által elherdált hiteleket.
Tudniillik a kamatteher nem más, mint az, amit a más pénzének
használatáért fizetni kell.
Ha például a GDP arányos kamatteher 50 %, akkor az év első
hat hónapjának Termelési értéke azok zsebébe (is mindegy is, hogy
külföldi vagy belföldi "szelvény-vagdosok" zsbébe) kerül, akik
nem állitanak elő új értéket, csak átmenetileg megfinanszirozzák a
(Harács-kormányok) bevételeket meghaladó költekezéseit....
Ezért, a példánál maradva, az adott ország csak az év második
felében termel arra, hogy megéljen, spóroljon vagy fejlesszen.

És amelyik országnak nagyobbak a GDP-arányos kamatterhei,
azok kevesebbet tudnak a fejlődésre forditani - tehát lemaradnak....


Lásd a hazai példát....

Már bocsesz, de mit akarsz a gdp arányos kamatterhen még magyarázni, miután elég konkrét példákkal mutattam be, hogy mekkora volt 2010 és 2014 között a görög kamatteher ( 208,8 milliárd euró).
Nem rossz, mi?
avatar
turidani

Hozzászólások száma : 991
Join date : 2015. May. 12.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 16:53

Jóska.bá írta:
MátéBence írta:Még pár gondolat tőlem kedves mélydemokrata liberális és toleráncs barátaimhoz!

Ha a homoszexuális embertársaink jogaiért úgy küdtötök, akkor mégis mi tart vissza benneteket, hogy holnaptól a pedofilok és pederaszták jogaiért is küzdjetek? Végső soron ugyan azon érvekkel, amikkel a homoszexuálisokat véditek, ugyan azokkal a pedofílokat és a pederasztákat is védhetnéntek.

Szeretném holnaptól látni a harcos kiállásotokat azért, hogy egy 60 éves férfi, nyugodtan szerethessen egy 6 éves kisfiút. Szívből, oda-vissza. Ahogy szerintük kell. És nyílván szerintetek is, hisz a szeretet az első. És a szexuális orientáció nem lehet betegség.

És tudjátok mit? Ha már idáig eljutottatok, akkor itt még véletlenül se álljatok meg. Szigorúan az Alföldi féle szerelmi érvelést alapul véve menjetek tovább és küzdjetek azért, hogy az állam házasságnak ismerje el az, ha egy 40 éves nő egy hím szamárba szerelmes és azzal él nemi életet. Hisz semmi más nem számít csak a tiszta szeretet ugye. És ki vagytok ti, hogy bárki érzelmeinek tisztaságát megkérdőjelezzétek....

Sőt! Még  menjetek tovább és küzdejtek azért is, hogy egy biogazdálkodás összes élőlényének közösséggét is házasságként ismerjenek el. Tokkal-vonóval. Mindenféle kombinációban és permutációban. Mert nincs megállás. Szépen tovább!

Ez az illető nem tesz különbséget a szerelem, a szeretet és a puszta szex, fizikai vonzalom között.

A pedofiloknak nincsenek ilyen jogai. A homoszexuálisok meg a MEGKÜLÖNBÖZTETÉSEK ellen harcolnak, ha pedofilok, akkor meg nincsenek megkülönböztetve, mert őket is megbüntetik.

Miről is szól ez az egész? Crying or Very sad


A hozzászólást Koncsita összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-07-13, 16:54-kor.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Megtudod-e különböztetni a felnőtt nagykorúak szerelmét azokétól, akik még nem képesek önálló döntést hozni ?

Témanyitás by Jóska.bá on 2015-07-13, 16:46

MátéBence írta:Még pár gondolat tőlem kedves mélydemokrata liberális és toleráncs barátaimhoz!

Ha a homoszexuális embertársaink jogaiért úgy küdtötök, akkor mégis mi tart vissza benneteket, hogy holnaptól a pedofilok és pederaszták jogaiért is küzdjetek? Végső soron ugyan azon érvekkel, amikkel a homoszexuálisokat véditek, ugyan azokkal a pedofílokat és a pederasztákat is védhetnéntek.

Szeretném holnaptól látni a harcos kiállásotokat azért, hogy egy 60 éves férfi, nyugodtan szerethessen egy 6 éves kisfiút. Szívből, oda-vissza. Ahogy szerintük kell. És nyílván szerintetek is, hisz a szeretet az első. És a szexuális orientáció nem lehet betegség.

És tudjátok mit? Ha már idáig eljutottatok, akkor itt még véletlenül se álljatok meg. Szigorúan az Alföldi féle szerelmi érvelést alapul véve menjetek tovább és küzdjetek azért, hogy az állam házasságnak ismerje el az, ha egy 40 éves nő egy hím szamárba szerelmes és azzal él nemi életet. Hisz semmi más nem számít csak a tiszta szeretet ugye. És ki vagytok ti, hogy bárki érzelmeinek tisztaságát megkérdőjelezzétek....

Sőt! Még  menjetek tovább és küzdejtek azért is, hogy egy biogazdálkodás összes élőlényének közösséggét is házasságként ismerjenek el. Tokkal-vonóval. Mindenféle kombinációban és permutációban. Mert nincs megállás. Szépen tovább!
avatar
Jóska.bá
Admin

Hozzászólások száma : 7337
Join date : 2015. May. 10.
Age : 68

Felhasználó profiljának megtekintése http://megbeszeljuk.forumlux.net

Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Vendég on 2015-07-13, 16:44

"a Gyurcsány kormány a legvilágosabb bizonyítéka, hogy nincs mód, amivel a választói akaratot el lehetne nyomni."

Hogyne lenne, az a választók befolyásolása, szavazás előtt.

Ha ezt harsogják, hogy a szocialisták felvitték az adósságot X-ről Y-ra, akkor az eleve hazugság, mivel közben a válság miatt csökkent a GDP, amihez hasonlítják.

A megtévesztett szavazóknak nincs saját akaratuk, könnyű belátni.

Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Megbeszéljük - Bolgár nélkül

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 40 oldal Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.